Mestre Gideon

Grupo Meia Lua de Búzios

De Associação Cultural de Capoeira Meia Lua de Búzios werd opgericht door Mestre Gideon in 1985, in het idyllische stadje Búzios, Rio de Janeiro. Meia Lua de Búzios kan men letterlijk vertalen als De Halve Maan van Búzios.
Zijn school wordt daar vandaag de dag voortgezet door 6 van zijn meest gevorderde studenten. Meia Lua de Búzios Brazil – Meia Lua de Búzios België


In juni 2002 werd de Belgische groep van Meia Lua de Búzios opgericht die nu reeds een 50-tal leden telt en nog steeds groeit.

Meia Lua de Búzios wordt, buiten in Brazilië en België, ook vertegenwoordigd in Linares, Chili door 2 leerling-instructeurs.

 

Mestre Gideon
Mestre Gideon (Gideon Borges de Souza) werd geboren in Ipiaú, Bahia, in 1968.

Hij was reeds als kind van 6 volledig in de ban van capoeira.
In Bahia, de bakermat van capoeira, zag men op ieder moment van de dag
capoeirista’s spelen in de straten en op de dorpspleinen. Toen al nam hij deel aan deze roda’s.

Zijn academische opleiding kreeg hij van Mestre Zé Bala van de Associação de Capoeira Ginga do Mestre Zé Bala in Ipiaú, Bahia. Zijn stijl in capoeira Angola perfectioneerde hij in Salvador, Bahia bij Mestre Curió.

In 1985 begon hij capoeiralessen te geven in Búzios, Rio de Janeiro en richtte hij de Associação Cultural de Capoeira Meia Lua de Búzios op, die vandaag voortgezet wordt in Brazilië, België en Chili.

Mestre Gideon werd opgeleid tot leraar-instructeur in de capoeira in Rio de Janeiro door Mestre Nestor Capoeira en later tot meester in de capoeira in Bahia door Mestre Zé Bala.

 Gideon-1
Mestre Gideon